OFFLINE | intro | lapzsemle
lapzsemle
  (2005. június)
A kivételekhez tartozik még a tőkepiacról szóló törvény szerinti bennfentes kereskedelem vagy tisztességtelen árfolyam-befolyásolás címén megszerzett bevétel, amelyből levonható az annak megszerzése érdekében igazoltan felmerült kiadás (…) (Részlet az APEH Útmutató a 2004. évi adóbevalláshoz című kiadványából)

   
lapzsemle
  (2005. június)
– Az új albumon több dal népies érzetű – fogalmaz Pataky – rólunk, a magyarságunkról, a múltunkról szól, arról, honnan jöttünk, hol vagyunk, és merre tartunk, még a borítón az életfa is ezt tükrözi. A lemezen két szerelemről szóló dal is található, és bónuszszámként a Himnusz. (Újra Edda-tábor Agárdon, Magyar Nemzet, 2005. május 24.)

lapzsemle
  (2005. június)
El tudnám magam képzelni akár filmszínésznőként is. Érzek magamon olyan karaktereket, amiket a filmvásznon kifejezésre juttatnék. Ha kapnék egy lehetőséget, akkor mennék, és kipróbálnám, hogy mit tudok. Egyszer már majdnem eljátszottam a gonosz csábítót. Sokat készültem rá, de végül nem lett belőle semmi. Csak szélesvásznú hollywoodi produkciókat vállalok! (Bódy Sylvi az [origo] Csevegőszobájában, 2005. május 25.)

   
lapzsemle
  (2005. június)
Az Egyesület célja a magyarországi ifjúság számára a liberális gondolatok, eszmék bemutatása, illetve a liberális fiatalok körében egy működő és sokszínű közösségi élet biztosítása. Célunk egy liberális társasági élet meghonosítása a fiatalok körében. Az Egyesület tevékenysége non-profit és politikamentes. (Részlet a Liberális Fiatalok Egyesületének alapszabályából)

lapzsemle
  (2005. június)
– Az üzemszünetet a karbantartási munkák indokolják – mondta a Reggelnek Köveskuti Lajos, a Híradástechnika Trade Kft. ügyvezetője. – A téren lévő összes kamera azért nem működik, mert a központi számítógépet egy hónapja lekapcsoltuk. Ennek oka, hogy a Dékán utca sarkára egy darab új típusú kamerát szeretnénk felszerelni. (Vak kamerák figyelik a teret, Reggel, 2005. május 18.)

   
lapzsemle
  (2005. június)
Felhívjuk figyelmét, hogy a JMM nem a mi pártunkat jelöli; szervezetünk rövidítése helyesen: Jobbik (csak a kezdőbetű nagy). Tudósításokban ehelyett – a szóismétlések elkerülése végett – használható „az EU-ellenes párt”, vagy „az ügynökmentes párt” jelzős szerkezet is. (A Jobbik Médiaosztályának közleménye, 2005. május 19.)

lapzsemle
  (2005. június)
Szemtanúk elmondása szerint a kopasz, és a bőrfejűek ruházatát viselő férfi (bár magát nem vallja skinheadnek) egy idő után náci karlendítést mutatott be. A körülötte állók közül valakit annyira sértett a férfi állítólagos gesztusa, hogy leütötte. (A Népszabadság Online beszámolója a Moszkva téri tüntetésről, 2005. május 15.)

   
lapzsemle
  (2005. június)
1983 óta tagja a Magyar Szocialista Pártnak. 1989 novemberében az MSZP pécsi alapszervezetének a tagja és a párt városi ingyenes jogsegélyszolgálatának a vezetője lett. (Részlet Szili Katalin életrajzából, mszp.hu)

lapzsemle
  (2005. május)
A mi­nisz­ter as­­szony most vég­leg meg­elé­gel­te az ál­dat­lan ál­la­po­to­kat, és hol­nap a nyil­vá­nos­ság elé áll, hogy ér­dem­ben re­a­gál­jon a Kul­csár kö­rül tá­madt óri­á­si vi­har őt el­érő hul­lá­ma­i­ra. (...) Töb­ben már ma sem fog­nak jól alud­ni, má­sok­nak vi­szont a mai lesz az utol­só nyu­godt éj­sza­ká­juk. (Lamperth Mó­ni­ka tá­ma­dás­ba len­dül avagy a Vaslady vis­­sza­vág, stop.hu, 2005. má­jus 1.)

   
lapzsemle
  (2005. május)
Csatlakozott a közszolgálati MTV azokhoz a televízió-csatornákhoz, melyek nem közvetítették élő egyenes adásban II. János Pál pápa holttestének a Kelemen-teremből a Szent István-bazilikába való átvitelét. (Rómáig repülhetnek az MTV vezetői, stop.hu, 2005. április 5.)


  1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21    22    23    24    25    26    27    28    29    30    31    32    33    34    35  

Szeptembertől Reakció néven jelenik meg az UFi. Mi a véleménye az új címről?
Az UFi jobb volt
Tetszik, de az UFi is jó volt
A Reakció jobb cím
Egyik sem tetszik
A szavazás állása
   Vadász János
   Népszabadság
   Wass Albertről
   Pörzsölő szeretet
   Lendületben a reakció
   Városba zárva
   
   
    Yann Martel: Pi éle­te
    Más a lelkem
    Érdekvédők
    Éles váltás
    Egy õszinte hang

    Kizökkent az idő
    Tisza István és az elsõ világháború
    Wass Albertről
    Pörzsölő szeretet
    „A két Huszár”