OFFLINE | intro
lapzsemle
  (2004. február)
„Mindent ellepnek a nagy műanyag falloszok, amik palack formáját öltik” – fogalmazott élesen Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter tegnapi évadnyitó sajtótájékoztatóján. (Budapesti Nap, január 21.)

   
lapzsemle
  (2004. február)
Miniszterelnök Úr! Azóta várom a hívó szót és lassan kezd illatozni a rajtam lévő ruha. Abban ébredek és abban fekszem, mert soha nem lehet tudni, mikor hallatszik el legközelebb szavad hozzám. Egyre kevesebben vagyunk. (jobbikmagyarorszagert.hu, Boczor Márton, december 18.)

lapzsemle
  (2004. február)
A Magyar Nemzet azon kérdésére, miszerint várható-e, hogy szétválasztják a GKM-et gazdasági és közlekedési minisztériumokra, s ha igen, akkor hová kerül majd a turisztikai ágazat, Csillag István szó szerint az alábbi választ adta: „Én úgy tudom, hogy ezt az idegenforgalmi bizottság nehezen tudja megtenni, amennyire én meg tudom ítélni, már az idegenforgalom sem egészen felel meg k betűnek, mint kezdőbetűnek.” (Magyar Nemzet, január 21.)

   
a hónap nyertese
  (2004. február)
A hírek szerint a Kovács–Horn csodaduó egyik tagja sem óhajtja magát fárasztani az európai parlamenti munkával és nevük csak az MSZP listájának „beazonosítását segíti”. A harmadik helyre állított esélyegyenlőségi miniszter viszont nyilván szívesen repül majd Brüsszelbe, Strasbourgba.

a hónap vesztese
  (2004. február)
Biztosan nem történhetett volna velünk ilyen malőr: mi ugyanis boldogult ifjúkorunkban rajongói voltunk a Baby Lady nevű formációnak. A zsenge leánykákból álló csapat az Idegentől ne fogadj el édességet című nótával robbantott, napokon keresztül csak velük foglalkozott a Zenit tévé. Hiába próbálkozna tehát bárki is „uszodai ismeretségre hivatkozva” cukorkát adni nekünk, mi ellen tudnánk állni.

   
"a szerkesztő azt üzente"
  (2004. február)
Vannak, akiknek soha, semmi nem elég: az oktatási minisztériumot immár második ciklusban vezetgető Magyar Bálint teljes erőbedobással változatni akar. Legalábbis ez derül ki lapunk februári számából, amelyben körbenézünk a reform címén éppen szétverés előtt álló magyar felsőoktatás házatáján.


  (2004. január)
Az építkezés éve (kormány), a leépítés éve (Fidesz), a rizs nemzetközi éve (ENSZ) vagy éppen a majom éve (kínai horoszkóp) lesz-e 2004? Szűk tizenkét hónap múlva mindenki eldöntheti személyes meggyőződése és vérmérséklete szerint, mindenesetre mozgalmas esztendő elé nézünk.

   
lapzsemle
  (2004. január)
A kreatív válás (a könyv címe – a szerk.), hogyan tegyük életünket boldogabbá, eredményesebbé a válásunk alatt és után. Ismertető: Boldog élet vár önre a válás után! Dr. Mel Krantzler jelen könyvével és tanácsadói gyakorlatával férfiak és nők millióinak segített abban, hogy válásuk után boldogabb életet éljenek. Dr. Krantzler és felesége, a pszichológus Pat Krantzler A kreatív válás c. kötetében az olvasó elé tárja, hogyan juthatunk el a mély fájdalomtól személyiségünk fejlesztéséhez. Könyvünk bemutatja, miként lehet a válást egyszerre pozitív és kreatív életélménnyé fejleszteni. A kreatív válás valósághű és reményteli alapokra épít, tanácsaival, útmutatásaival, biztos kézzel vezeti az olvasót a válás utáni szebb jövő felé.

lapzsemle
  (2004. január)
Vallás: néhány ország (első;sorban a markánsan katolikus államok: Lengyelország, Spanyolország, Írország) belefoglalná az alkotmányba a keresztény gyökerek fontosságát. Ezt azok az országok ellenzik, amelyek komolyan veszik a modern demokrácia alapját, a vallás és az állam szétválasztását. (Népszabadság, 2003. december 13.)

   
lapzsemle
  (2004. január)
Coca-Cola top 40 csatlakozás Európához, minden vasárnap az európai Somogyi Zoltánnal, 89.5 Juventus rádió (december 15.)


  1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21    22    23    24    25    26    27    28    29    30    31    32    33    34    35    36    37    38    39    40    41    42    43    44    45    46    47    48    49    50    51  

Szeptembertől Reakció néven jelenik meg az UFi. Mi a véleménye az új címről?
Az UFi jobb volt
Tetszik, de az UFi is jó volt
A Reakció jobb cím
Egyik sem tetszik
A szavazás állása
   Vadász János
   Népszabadság
   Wass Albertről
   Pörzsölő szeretet
   Lendületben a reakció
   Városba zárva
   
   
    Yann Martel: Pi éle­te
    Más a lelkem
    Érdekvédők
    Éles váltás
    Egy õszinte hang

    Kizökkent az idő
    Tisza István és az elsõ világháború
    Wass Albertről
    Pörzsölő szeretet
    „A két Huszár”