OFFLINE | intro | lapzsemle
lapzsemle
  (2006. január)
Brazíliában az emberi lét legalsó peremén tengődők elsöprő többsége továbbra is a feketebőrű afrobrazíliaiak közül kerül ki, annak ellenére, hogy az elmúlt években csökkent a kifejezetten szegények száma – írta az O Globo című újság egy nemrégiben elvégzett felmérés eredményét idézve. (A szegények közt a legszegényebbek az afrobrazíliaiak, uno.hu, 2005. december 6.)

   
lapzsemle
  (2006. január)
Mézes Éva: A módosító javaslatunkkal egyáltalán nem azt akarjuk elérni, hogy szaporodjanak a csonka családok. Csak el lehet képzelni olyan életszerű helyzetet, hogy egy nő egyedül van, és vállalni akar gyereket, és előtte vagy utána annak a gyereknek majd apja is lesz, mert az ő élete úgy alakul. (Reggeli Krónika, december 13.)

lapzsemle
  (2006. január)
Egységesen áll a szocialista párt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mögött – jelentette ki egy csütörtökön megjelent lapinterjúban Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese. „Nekünk, szocialista politikusoknak most az a dolgunk, hogy csapatként álljunk mellé. Hogy ebben is különbözzünk a Fidesz egyszemélyes kampányától. Egységes a párt Gyurcsány mögött" – mondta a szocialista politikus a 168 Óra című hetilapnak adott interjújában. (Szekeres: Orbán Viktor kifecsegte a köztársasági elnök titkát, ma.hu, 2005. december 8.)

   
lapzsemle
  (2006. január)
Egy külföldi kutatóintézet jelentős jobboldali győzelmet jósol a biztosnak tekinthető egyéni választókerületekben, de a bizonytalan kimenetelű körzetekben is meglepő jobbfölény várható. A végeredményt ugyanakkor a megjósolhatatlan választókerületekben elért egyéni mandátumok sorsa döntheti el. Budapest könnyen piros maradhat. A Vision Consulting stratégiai elemző cég a 176 egyéni választókerületre állította fel mandátumbecslését. (Budapest könnyen piros maradhat – mandátumbecslés jobbos beütéssel, stop.hu, 2005. december 21.)

lapzsemle
  (2006. január)
„Ennél jobb ajánlatot nem kapunk” – szögezte le egy szakpolitikus forrásunk. Szerinte több érv is szól mellette: egyrészt Magyarország – az összes támogatást és a hétéves időtartamot tekintve – nem túl jelentős összegtől, mintegy 500 milliárd forinttól esne el, a nekünk járó teljes összeget azonban úgysem tudnánk lehívni, cserébe pedig a támogatások megszerzésének könnyítését ígérte Blair. Emellett nem is lenne jó, ha megkapnánk a teljes összeget, mert ehhez ugyanakkora kormányzati forrást kellene hozzá rendelni, ami tíz évre megkötné a magyar kormány kezét. (Zárt ajtók mögött mégis igent mondtak Blairnek, hirszerzo.hu, 2005. december 5.)

   
lapzsemle
  (2006. január)
Időközben befut Hiller István. Az MSZP elnökét arra kérik, mondjon egy pár szót az esemény alkalmából. „Az új magyar szociáldemokráciáról akarok beszélni” – kezdi a pártelnök, és úgy is tesz. „Fejtő Ferenc, Lendvai Ildikó, jómagam, Gyurcsány is megjön; körülbelül így néz ki ez a dolog” – jellemzi az új magyar szociáldemokráciát, amit ők „együttesen próbálnak létrehozni”. („Gyurcsány késik, de jön”, hirszerzo.hu, 2005. december 20.)

lapzsemle
  (2006. január)
Rengeteg baj van a balliberális médiával is, ám az legalább nem dezinformál tudatosan, nem hazudik és nem szélsőséges – véli Vásárhelyi Mária. (2006. január 5., hirszerzo.hu)

   
lapzsemle
  (2006. január)
Egyébként édesanyám mindig azt mondta nekem, hogy olyan ajándékot kell venni, aminek nincs közvetlen használati értéke. (Medgyessy Péter, Budai kilátó, 2005. december)

lapzsemle
  (2006. január)
Velük, az elmúlt hónapok során rengeteg időt töltöttem együtt, a közös PEM-eken (projektegyeztető megbeszéléseken), a tréningeken, a workshopokon. A vezetői ülések nálunk elég viccesre sikeredtek. Öt nő, no meg egy férfi vett részt rajtuk. Nem a férfiviccek mentek, nem szőkenőztünk és nem tettünk kétértelmű megjegyzéseket, ha bejött valaki, de a hangulat az efféle macsózások nélkül is jó volt. (John Emese: A Jövő Háza című blog-be-jegyzése, szdsz.hu, 2005. december 20.)

   
lapzsemle
  (2005. december)
Aki baloldali, az kritikus. Aki kritikus, az baloldali. (A Fiatal Baloldal közleményének címe, 2005. november 25.)


  1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21    22    23    24    25    26    27    28    29    30    31    32    33    34    35  

Szeptembertől Reakció néven jelenik meg az UFi. Mi a véleménye az új címről?
Az UFi jobb volt
Tetszik, de az UFi is jó volt
A Reakció jobb cím
Egyik sem tetszik
A szavazás állása
   Vadász János
   Népszabadság
   Wass Albertről
   Pörzsölő szeretet
   Lendületben a reakció
   Városba zárva
   
   
    Yann Martel: Pi éle­te
    Más a lelkem
    Érdekvédők
    Éles váltás
    Egy õszinte hang

    Kizökkent az idő
    Tisza István és az elsõ világháború
    Wass Albertről
    Pörzsölő szeretet
    „A két Huszár”