OFFLINE | polgfilter | Doromboló cicus-díj
Megállíthatatlanul
(2005. január)
A magát megnyerő spártaisággal csak „mÉrtékadó hírforrásként” meghatározó, Jáksó László főszerkesztette stop.hu stábjának legfényesebb csillaga kétségkívül Dr. Tucker Tamás. Átgondolt és visszafogott publicisztikáin véghetetlen jóindulat és jámborság sejlik át.

Hősünk témaválasztása teljesen lendületesmagyarország-kompatibilis, különösen az ellenzékkel és a katolikus egyházzal foglalkozik előszeretettel, adott esetben egy zseniális húzással össze is köti a kettőt: „A magyar jobboldal a theokrácia felé”. Szerzőnk újszerű meglátásokkal gazdagítja a honi antiklerikálisok érvrendszerét. A János-napi áldással a katolikus egyház kisajátítja magának a bort, amit egyébként is a zsidóktól vett át („így semmissé teszi az Ó-Testamentum, illetve annak eredetijét, a Tanach jelentőségét”). Innen már csak egy ugrás a revizionizmus, hiszen mi más célt is szolgálhatna a kisajátítás...
Mindez természetesen egy nagyívű terv része, „a magyar katolikus egyház úgy látszik, nem hagy föl azzal, hogy a jobboldal ösvényeit felhasználva térjen vissza a magyar politikai életbe”. E cél eléréséhez nem átallja a médiát is felhasználni, jól példázza ezt Erdő Péter („a magyar reverendások főnöke”) Magyar Nemzetnek adott interjúja, ami szintén kiverte Tuckernél a biztosítékot és „történész-politológus” mivoltából adódó felsőbbrendűséggel oktat és zúz: „Mindenesetre Erdő valamiféle párbeszéd fontosságát hangsúlyozta ki, amit éppen ő sértett meg azzal, hogy nem a magyar sajtó fórumainak adott interjút, hanem exkluzív interjút a Magyar Nemzetnek.”
A cúna, cúna ellenzék szándékairól legalább ilyen letisztult képe van a mágusnak: „csak azt akarják elérni, hogy megrendítsék az olvasókat, rajtuk keresztül az ország lakosságát az MSZP kormány politikájának stabilitásában”. A kormány szerencsére résen van (pedig már megijedtünk, hogy egy pillanatra kihagytak, lsd. nyári kormányfő-csere, stb.). Így szerzőnk a kormányátalakítási híreszteléseket cáfoló kormányszóvivői tájékoztatóhoz fűzött kommentárjának végén lenyűgöző magabiztossággal állapíthatja meg: „Ez most sem jött be.” Cicus elégedetten dorombol.

- Turul -


Kapcsolódó letölthető archív fájlok:
UFi 2005. január (1198 kbyte)


Így tetszett a cikk:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Felhasználónév: Jelszó:
Ha hozzá szeretne szólni regisztrált felhasználóként a felsorolt témákhoz,
de még nem regisztrált, kattintson ide!
ÚJ ÜZENET    

A hozzászóló neve
(nem regisztrált felhasználó esetén):    
Az üzenet tárgya:    
Az üzenet szövege:    
  

Szóljon hozzá a fórumban!

Szeptembertől Reakció néven jelenik meg az UFi. Mi a véleménye az új címről?
Az UFi jobb volt
Tetszik, de az UFi is jó volt
A Reakció jobb cím
Egyik sem tetszik
A szavazás állása
   Vadász János
   Népszabadság
   Wass Albertről
   Pörzsölő szeretet
   Lendületben a reakció
   Városba zárva
   
   
    Yann Martel: Pi éle­te
    Más a lelkem
    Érdekvédők
    Éles váltás
    Egy õszinte hang

    Kizökkent az idő
    Tisza István és az elsõ világháború
    Wass Albertről
    Pörzsölő szeretet
    „A két Huszár”