OFFLINE | intro | napló
Egy kis demográfia
(2005. augusztus)
Európa lakossága ma 460 millió, akárcsak a kontinensünket délről és keletről határoló iszlám tömb népessége. Ugyanez a tömb 2050-re másfél milliárd lelket számlál majd, de mi, európaiak, akkor már csak 430 milliónyian leszünk.

Ideje volna hát békülnünk az iszlámmal, józan és felelősségteljes hangot megütnünk, újra felvenni a kulturális és humanitárius kapcsolatok szálait, magunkba néznünk, vajon mindent megtettünk-e…
No de kik vagyunk az a mi? „Mi keresztények”? Bocsánat, de hol vannak itt az iszlámmal masszívan szemben álló keresztény tömegek? Akiknek önvizsgálatot kéne tartaniuk? Vagy inkább a fehér ember kellene magába szálljon? Netán éppen az ateisták? Kinek szól ez a bombaözön, kit akar büntetni, nevelni, jobb útra téríteni a terror?
Senkit. Megkockáztatom: a terroristák saját magukkal vannak elfoglalva, saját bosszújukat festik fel az égre, saját dicsőségüket akarják az örökkévalóságig nyúlóan biztosítani. Ez a terror magánügy, ha úgy tetszik, az identitásválság megoldásának néhány fiatalembert látszat-üdvösséggel kecsegtető útja. Ezek az emberek, akik semmibe veszik a mi életünket, ugyanis elvárnák, hogy tisztelettel adózzanak nekik az ő életük feláldozásáért. Itt tehát az öngyilkosok örök tévedéséről van szó, akik azt hiszik, hogy a haláluk mementóként érvel majd helyettük. Másrészt ezek a robbantások soha meg nem történt családi beszélgetéseket is helyettesítenek, és így alig mások, mint gátlásos tinédzserek pótszer-bátorságának tragikus megnyilvánulásai. Azoké, akik félnek otthon megmondani, hogy tele a hócipőjük Angliával, hogy felmondanák a „szerződést”, amit hajdan az édesapjuk vagy nagyapjuk éppen az ő jobb sorsukért kötött a szigetországgal és visszamennének Pakisztánba. Ehelyett titkos szervezetekbe tömörülnek, és egymást váltva rágják a gittet, amit távoli apafigurák gyúrnak nekik Semtexből.
Aki persze látta már Angliában a stadionok népét vagy sikerült egy szombat esti lázat átélnie a southamptoni Frog-kocsmában, az fogalmat alkothat a szakadékról, ami az antialkoholista, kistermetű és sötét bőrszínű muzulmánok és „befogadó” közegük között tátong. A muzulmán bevándorlók ráadásul nem csupán a széles néprétegek heti őrületein érezhetik kívül magukat, de nincsenek túlreprezentálva a szigetországi középosztály köreiben sem. Az amúgy rendkívül népszerű vitorlásklubokban például hírmondójuk sem akad. A szegregáció tehát majdnem teljes, és – tanulságos módon – még a munkahelyeken a legkevésbé szigorú.
Ez az egymillió-hatszázezer iszlám hívő ugyan ma még csak a brit népesség három százalékát teszi ki, de ez ne tévesszen meg senkit: Nagy Britannia 16 éven aluli lakosságának ugyanis már az egyharmada muzulmán. Gondolkodni a megoldáson tehát van még idő, meg háborúzni is, meg nyakló nélkül utálni egymást, ó, hogyne lenne. Hogy menynyi, arra megint csak a demográfia ad szelíden pontos iránymutatást: Irak lakossága 1950-ben nyolcmillió volt, ma 23 millió, 2050-ben pedig előreláthetólag 79 millió lesz.
Idő van.Kapcsolódó letölthető archív fájlok:
UFi 2005. augusztus (1239 kbyte)


Így tetszett a cikk:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Felhasználónév: Jelszó:
Ha hozzá szeretne szólni regisztrált felhasználóként a felsorolt témákhoz,
de még nem regisztrált, kattintson ide!
ÚJ ÜZENET    

A hozzászóló neve
(nem regisztrált felhasználó esetén):    
Az üzenet tárgya:    
Az üzenet szövege:    
  

Szóljon hozzá a fórumban!

Szeptembertől Reakció néven jelenik meg az UFi. Mi a véleménye az új címről?
Az UFi jobb volt
Tetszik, de az UFi is jó volt
A Reakció jobb cím
Egyik sem tetszik
A szavazás állása
   Vadász János
   Népszabadság
   Wass Albertről
   Pörzsölő szeretet
   Lendületben a reakció
   Városba zárva
   
   
    Yann Martel: Pi éle­te
    Más a lelkem
    Érdekvédők
    Éles váltás
    Egy õszinte hang

    Kizökkent az idő
    Tisza István és az elsõ világháború
    Wass Albertről
    Pörzsölő szeretet
    „A két Huszár”