OFFLINE | puncs |
Top 4
Fiatalok, gazdagok, baloldaliak
(2006. január)
Itt vannak hát az előző részben megénekelt pénztárnokok utódai. Ők a magyar Harry Potterek. Azok, akik kitűnőre vizsgáztak a rendszerváltás nagy varázslóiskolájában. Az egy csapásra meggazdagodók, akikről minden szingli álmodozik, akik milliókért vehetnek japán törpefenyőt, akiknek semmi sem drága… akik nemcsak fiatalok, nemcsak gazdagok és szépek, hanem hitvalló baloldaliak. Ők, akik láthatóan magasabbra nőttek, mint tökkelütött, macskajancsi elődeik. Tessék, lássék:

Gyurcsány Ferenc
– A magyar Greta Garbo

Nem tartozik a sírós-búsulós adys karakterek közé. Ő az a típus, aki minden gond nélkül meg tud hízni ezen a magyar ugaron is. Annak idején, amikor elindult világgá, fogta Katus néni hamuba sült pogácsáját, megmarkolta a vándorbotot és bekopogtatott az első KISZ irodába. Felvették. És most ő a magyar miniszterelnök. Még mondja valaki, hogy hülyeség volt az a KISZ. Persze nem volt elég a KISZ-tagság meg az Apró család. Az elfogult jobboldalik elfelejtik, hogy Gyurcsány-nak titka van. Itt van mindjárt ez a híres könyöklős mosolya. Ezt a mosolyt látva a körúti fukszos bunkó is megjuhászodik, bezáródnak a bicskák a sikátorokban és kinyílik a boldogság hatalmas zsákja, amiből majd mindenki egyaránt vehet. Szépen formált kerek szavai hatására megáll a forint árfolyam ingadozása, kiszélesednek a kamatsávok és egymás kezéből esznek az Unió kockafejű biztosai. Ha nőnek született volna, akkor ő lenne a magyar Greta Garbo.
Előnye: démonpofa
Hátránya: miniszterelnök

Leisztinger Tamás
– A számológép

Tudod mi az a takeover? Nem. Akkor biztos nem te vagy a Leisztinger Tamás. És akkor biztos nem a tiéd a Kopaszigát, a SZOT-vagyon, a Hunguest Hotels, a Pannon Váltó, az Eravis, a Forrás Rt., a BÁV, a Zalakerámia, a Centrál Mosodák Rt.. No látod, kis haver, többet kellett volna tanulni, annak idején. És akkor egy XIX. századi matematikusról elnevezhettél volna egy cégbirodalmat, mondjuk Arago Rt. néven. Aztán megvehettél volna mindent. Érted, mindent. De hát minek is magyarázzam. Nem neked találták ki a kárpótlási jegyet. Mert te mit csináltál vele? Befutottál a bankba és HB Westminster II. értékpapírt vásároltál belőle. Na grata.
Előnye: sakkjátékos
Hátránya: háttérben mozog

Kóka János
– A nagy hangú business yuppie

Hol van már az a nyálcsorgatós kis mikiegér, aki a napközis tanár nénik kedvence volt a Csaba utcai Általános Iskolában? Vagy hol vannak azok a közös imák az esztergomi ferences gimnázium refektoriumában? De hát tudjuk, az élet egy libikóka. Egyszer lent, egyszer fent.
Ha demagógok akarunk lenni, akkor azt írnánk, hogy a pénzéből egy komplett magyar falu lakosságát lélegeztető gépre lehetne kötni. De nem vagyunk demagógok. Sőt. Még szerencse, hogy egy ilyen jó svádájú, karakteres yuppie a Magyarország Rt. egyik ügyvezetője. Mondanom se kell, gazdagodunk piszkosul.
Előnye: sok nyelven beszél
Hátránya: helikopterpilóta

Erdős Ákos
– a Kiadós

Neki már ugyan deresedik a feje búbja, de mégis ebben a csapatban kapott helyett stílusa, habitusa és persze a jó barátság okán. Ő is messziről indult, de megérkezett, hiszen a KISZ égisze alatt futó Ötlet főszerkesztőjének, 1987-ben megengedték a hatalmasok, hogy magánkiadót alapíthasson. És mit ad isten, bizonyítva a kapitalizmus felsőbbrendűségét a szocialista gazdálkodással szemben, az Erdős Ákos alapította Láng Rt. sorra falta fel a rosszul gazdálkodó állami cégeket. Így került hozzá a Knerr Nyomda, a Kossuth Kiadó, a Népszabadság, az Állami Nyomda, a Magvető Kiadó, a Központi Antikváriumot működtető Líra és Lant Rt., később a SZÜV és persze a Tankönyvkiadó. Üzleti stratégiáját illetően nem lehet kifogást emelni ellene, vérbeli profi, aki olcsón megvesz valamit, majd drágán túlad rajta, ahogy a Népszabadsággal is bánt. Állítólag ezt a megoldást napjainkban is preferálja Erdős úr. Persze, első a barátság és aztán jöhet az üzlet, hiszen annak ellenére, hogy ennyi teher nyomja a mester vállát, elvállalta jó barátjának és volt üzlettársának, Gyurcsány Ferenc két cégének irányítását.
Előnye: betűvető
Hátránya: pénznyelőKapcsolódó letölthető archív fájlok:
UFi . (12 kbyte)


Így tetszett a cikk:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Felhasználónév: Jelszó:
Ha hozzá szeretne szólni regisztrált felhasználóként a felsorolt témákhoz,
de még nem regisztrált, kattintson ide!
ÚJ ÜZENET    

A hozzászóló neve
(nem regisztrált felhasználó esetén):    
Az üzenet tárgya:    
Az üzenet szövege:    
  

Szóljon hozzá a fórumban!

  #2: kaata (2006. -0. 3-. 10: 1)  

Hát ja! Én fiatal vagyok, nem gazdag és nem baloldali

  
  Válaszok struktúrája


  #1: _lászlo erica (2006. -0. 2-. 11: 0)  

Minden teccccik, ami ezeket kicsit közelebb viszi a kuka nevü iktatoba

  
  Válaszok struktúrája


Szeptembertől Reakció néven jelenik meg az UFi. Mi a véleménye az új címről?
Az UFi jobb volt
Tetszik, de az UFi is jó volt
A Reakció jobb cím
Egyik sem tetszik
A szavazás állása
   Vadász János
   Népszabadság
   Wass Albertről
   Pörzsölő szeretet
   Lendületben a reakció
   Városba zárva
   
   
    Yann Martel: Pi éle­te
    Más a lelkem
    Érdekvédők
    Éles váltás
    Egy õszinte hang

    Kizökkent az idő
    Tisza István és az elsõ világháború
    Wass Albertről
    Pörzsölő szeretet
    „A két Huszár”