OFFLINE | intro | vezér
Egy a tábor, egy a zárszó
(2006. május)
Bár vonzódunk a független értelmiségi léthez, jelentjük, nincs becsomagolva a bőröndünk. A választási vereség másnapján felmostuk magunkat és elhatároztuk, továbbmegyünk a magyar nemzet sorsának vérrel megszentelt, az idő vasfogától rögös útján.

Mégis, mégis. Most mindenki kurva okos a Főamőba választási győzelmének okairól, így hát mink is kivennénk a részünket a Csizmadia Ervin Politikaelemző Polgári Kör köldöknézéséből. Hírszerzői mélységékbe azért nem mennénk, a Political Capital-birodalomhoz (oh, MDF, oh, modern konzervativizmus) tartozó hírportálnak honlapunkon zajló fórumbejegyzésekből sikerült cikket összevágnia, amely szerint jobbkörnyéken lázadás készül, és egyesek indulnak kukát borogatni, ha Orbán Viktor nem mond le, de izibe’.
A fiatalabbak körében a mikolai kijelentések valóban sokakat az urna felé taszigáltak. Így a nemzet orvosának része volt abban, ha nem is húúúúsz évre – és itt most nem nézünk Martonyi professzor úrra –, de négyre biztos a hatalomba betonozta a csapnivaló kormányzati munkát felmutató posztkomcsi bandát. A Fidesz választási vereségét a kampánybakikakkal magyarázók azonban csak a felszínt kapirgálják. Nekünk megvan a különbejáratú überfrankónk a választási vereségről.
Szerintünk ugyanis a választás azon múlt, hogy a Fideszből kiveszett a hit. Az a hit, amely szerint az összes marketing-idiótaságon túl a politika mégiscsak eszmékről, személyekről és jövőképekről szól. Az emberekről, ha úgy tetszik, de ez a hit soha nem az összes posztkádárista kispolgári nyavalygás felvállalását jelenti. Nem volt hiteles a politikai stratégia és a kommunikáció: a jobboldal pályát engedett Gyurcsány Ferencnek, aki fiatalosnak, lendületesnek mutathatta magát. Attól való rettegésben, nehogy agresszívnek mondják, a Fidesz elhagyta a dinamizmust, a rá jellemző jövőkép hangsúlyozását és elkezdett ígéretekben versenyezni az ebben verhetetlen MSZP-vel. Nekünk külön fájt, de ez nyilván a mi bajunk, hogy 35 éven aluliakat masszívan hanyagolta a jobboldal. A számok a szomorú valóságot mutatják: míg a nyugdíjas korosztályban gyógyszerár-kampányával a Fidesz érdemben nem tudott új szavazókat magához csábítani, az általunk sokszor lefitymált, kiröhögött Gyurcsány Ferenc-i mókapolitika mögött sok fiatal törődést, jófejséget és tenniakarást érzett. És elcsoszogott beikszelni a korábban vércikinek érzett MSZP-t. A magunk kis sármennyiségét mi is vállaljuk: időnként túl lelkesen kontráztunk egy olyan politikának, amellyel nem értettünk egyet. Másokkal ellentétben azonban nem érezzük úgy, hogy most eljött az idő rugdosódásra. Szélsőpolgári, underground nackók voltunk, azok is maradunk. Tartsanak velünk továbbra is!


Kapcsolódó letölthető archív fájlok:
UFi 2006. május (1451 kbyte)


Így tetszett a cikk:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Felhasználónév: Jelszó:
Ha hozzá szeretne szólni regisztrált felhasználóként a felsorolt témákhoz,
de még nem regisztrált, kattintson ide!
ÚJ ÜZENET    

A hozzászóló neve
(nem regisztrált felhasználó esetén):    
Az üzenet tárgya:    
Az üzenet szövege:    
  

Szóljon hozzá a fórumban!

  #37: de karatna (2007. -1. 2-. 30: 1)  

öü zj

  
  Válaszok struktúrája


  #36: _dr. Veress László Viktor (2006. -0. 6-. 24: 1)  

Én sem akarok rugdosódni. Adtam a cikkre tegnap egy "8-ast", mert alapvetően nem rossz,önálló vélemény, és nagyjából igaz, de egyáltalán nem hiszem azt, hogy Mikola Istvánt bántani kellene bármiért is.Ő még "túl sok "a semlegeseknek.Megette a mókuska ezt a kis mogyorónyi országot, ahol már az igazat sem lehet kimondani, jó, mondjuk várhatott volna vele a be nem következett esetleges győzelemig, vagy egy kicsit finomíthatott volna, de én tudom, hogy egyáltalán nem az önhibáján kívűl magányosokat akarta bántani. A tanulságok fényében látszik, hogy lehet ítt bármilyen jellegű a konzervatív kampány, egyetérthetünk, vagy vitázhatunk, sőt belülről veszekedhetünk is, a népet a látszat jobban megfogja, és a választási rendszerünk sem tökéletes, ha utasításba kapják az önkormányzatiak, hogy nem kell mindent jegyzőkönyvezni, mert csak a gond van vele.Ugyanez a bíróságoknál: nem foglalkozunk vele érdemben, mert nem bizonyítható az egyértelmű? A bebetonozást a bal-lib. pénz többlet uralma hozta, nem a konzervatív vezető személyiségek.. A szocik meg közben jót nevetnek rajtunk. De hosszútávon nem vagyunk looserek, csak, ha elhisszük magunkról.

  
  Válaszok struktúrája


  #35: _M. (2006. -0. 6-. 06: 1)  

"Olvastam róluk" = valamennyire ismerem az ügyeket.
"Nem vagyok egészen naprakész" = de hogy vitatkozzam is róluk, ahhoz még elolvasnék egy-két cikket.
"Mire is utal az ő jelenlétük?" = és mielőtt vitatkoznék, erősítsd meg, mire is gondolsz, nehogy olyasmivel vitatkozzam, amit nem gondolsz.

  
  Válaszok struktúrájaElőzmény: #34


  #34: _highlander (2006. -0. 6-. 06: 1)  

Hát, ha nem vagy naprakész, akkor ugye...

  
  Válaszok struktúrája


  #33: _M. (2006. -0. 6-. 06: 1)  

Kedves Highlander!

Igazából Turul 25-ös hozzászólására reagáltam, meg annak kapcsán még általában az MDF leárulózgatására. Veled csak az elnökválasztásról kezdtem vitázni a 27-es hozzászólásod után. Az előző beírásom vége természetesen nem neked szólt, csak az eleje - elnézést, hogy félreérthető voltam.

Ami pedig az elnökválasztást illeti: miért vállalna be H.B. ilyesmit akár mámoros állapotban is, ha nem tette? És ha már bevetették a titkos vakondfegyvert, annak csak úgy volt értelme, hogy a 2. fordulóban is ezt teszik. A taktika értelme végül is elsősorban az lehetett, hogy így elhitették Szilivel (meg az MSZP-vel), hogy még lehet belőle elnök, nehogy visszalépjen.

Ha így értetted, hogy hercehurca nélkül Sólyom nem nyert volna, akkor egyetértek, de hogy "Ma akkor Szili Kati nénit néznénk erősen", azzal nem. Ma akkor olyasvalakit néznénk, akinek a megválasztásába az MSZP és az SZDSZ is egyaránt belemegy. Köztiszteletben álló, politikai érzékkel is rendelkező értelmiségit, akit a nagy többség el tud fogadni, és aki már letett valamit az asztalra. Esetleg... Sólyom Lászlót? Lett volna ennyi belátás és gesztusképesség a köztársaság barátaiban? Sajnos ezt már csak találgathatjuk...

Azzal sem értettem egyet, hogy "nyilvánvaló, hogy voltak emdéefes átszavazók Szilire". Az egyetlen bizonyíték (H.B. "vallomása") eddig éppen azt mutatja, hogy nem. Hogy H.B. csak mámorában találta ki az egészet, az semmivel sem életszerűbb, mint hogy az átszavazók azok voltak, akiket az alábbi hozzászólásomban is említettem.

Szóval ennyi, egyébként szidjuk csak az MDF-et is mindenben, amiben megérdemli. Örökösödési illeték, persze. Elolvashattak volna valami közgázos alapszöveget arról, hogy mire is találták azt ki. (Mondjuk ilyen formájában épp ezért értelmetlen, és nem azért, mert "haláladó".) Egyházcseszegetésre viszont nem emlékszem, a KÁP-ról meg most hirtelen annyi ugrik be, hogy a kecskére nem bíznám. (Magyarán, mi is volt az?)

Leisztinger, TT, PC: olvastam róluk, de annyira, bevallom, nem követem naprakészen a dolgokat. Mire is utal az ő jelenlétük? Pettkó, Pongrácz, Fekete, Farkasberci: na ja.

  
  Válaszok struktúrája


Szeptembertől Reakció néven jelenik meg az UFi. Mi a véleménye az új címről?
Az UFi jobb volt
Tetszik, de az UFi is jó volt
A Reakció jobb cím
Egyik sem tetszik
A szavazás állása
   Vadász János
   Népszabadság
   Wass Albertről
   Pörzsölő szeretet
   Lendületben a reakció
   Városba zárva
   
   
    Yann Martel: Pi éle­te
    Más a lelkem
    Érdekvédők
    Éles váltás
    Egy õszinte hang

    Kizökkent az idő
    Tisza István és az elsõ világháború
    Wass Albertről
    Pörzsölő szeretet
    „A két Huszár”