OFFLINE | intro | vezér
Pörgés van
(2005. február)
„Úgy pörög az élet ilyenkor januárban, mint a gázóra!” – vont gyorsmérleget a hónapról egy jó korban lévő nyugdíjas ismerősöm. És tényleg. Nagy a pörgés, sürgés-forgás, jó pofázás, vitatkozás, kacsintgatás. Szóval tényleg pörög a buli ezerrel. Lehet, hogy politikusaink az őszi botrány óta rendszeresen olvassák a Matula magazint az interneten, ahol meghirdették, hogy 2005 a Marhulás éve lesz.

„Csook-kóóólom!” kezdte az évet és vált azonnal trendivé Gy. Ferenc 42 éves magyar miniszterelnök. Ebből valami érdekes fog kisülni, csapták össze a tenyerüket a politikai marketingesek. Meg is indult az MSZP népszerűsége felfelé. Hulla jó!
De voltak itt a románok is. Akarom mondani a mi „románjaink”. Szellemesen itt mutatkoztak be először. Autonómia nem lesz, a román külügyminiszternek viszont meggyőződése, hogy a csángók románok. De végül nem ez lett az együttműködés alapja, hanem az hogy mit szólnánk, ha nálunk is bevezetnék az útadót a külföldieknek. No, ezt nevezem jópofaságnak! A legközelebbi találkozó után bejelenthetik, hogy éjszaka kikapcsolják a közvilágítást, lemeszelik az összes fát fehérre, és felfüggesztik a szelektív hulladékgyűjtést. Baromi állat! Már csak azt várom, hogy mikor ajánlják fel a román állampolgárságot, minden magyarnak, aztán azon a fránya határokon átívelő nemzetegyesítésen is túl lennénk már.
De a Demszky is megtáltosodott. Felnézett a naptárra, osztott szorzott és rájött, hogy véget ért a hét szűk esztendő. Össze is hívta a sajtótájékoztatót és elmondta, amíg nincs horvátban, a nyaralóját kiadja, a főváros külső kerületeit elbocsátja, nem eteti tovább ezeket az élhetetlen külvárosiakat, a többieket meg magához öleli. Egy a város, egy a Demszky. Ja és megszámolhatatlan sok pénzt fog kiosztani. Nem lesz több kátyú, dugó, meg szemét, lesz viszont út, metró, villamos, meg Siemens. Tiszta Svájc, öregem!
Aztán ez a nyugdíjas ismerősöm mondta, azt is megfigyelte már, hogy ha az Áder János elmosolyodik akkor hosszú lesz a választási kampány. Állítólag elmosolyodott. Legalábbis az MSZP-ben úgy láthatták, mert a Hiller Pista bejelentette, hogy félre nemzet, félre kultúra, félre örökség, félre minisztérium, ő bizony hamarosan csak pártelnök lesz. Meg állítólag azt is mondta, hogy „Én a szisztematikus építkezés és a rendszeres munka híve vagyok” (Duna TV, 2004. január 25.). No, erre az emberre tényleg oda kell figyelni.
De persze a Fidesz is rákapcsolt. Most állítólag azt nem tudják eldönteni, hogy a pártnak van frakciója, vagy a frakciónak pártja, meg hogy a Malgot István most kinek az embere. Meg itt van ez a Tölgyessy meg az a Tamás Gáspár, no most ezeknek valaki tollba mond, vagy tényleg függetlenek. Tiszta őrület. Persze a Dávid Ibolya is kemény kalap. Állítólag azt mondta, már nem lát senkit maga mellett a jobboldalon csak a Szabó Ivánt. Lehet, hogy az a baj, hogy a Szabó Iván baloldalán áll. Marha jó!
Szóval megfigyeltem, mindenki tréfált, hogy egy kis médiát kapjon a Mutyó, a Sunyó, az Öcsi, a Trocsi, meg a Trutyó mellett. Nem hülyeség. Bár az is lehetne, hogy végre valaki összejönne a Tina Turnerrel. Állítólag nincs pasija. Az igazi jó dili lenne.
De addig is van egy jó hírem. Hazánkban a felmérések szerint a két legjobban elutasított (értsd: utáljuk) hónap a november és a január. Nos, most egy ideig egyik sem lesz.Kapcsolódó letölthető archív fájlok:
UFi 2005. február (1302 kbyte)


Így tetszett a cikk:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Felhasználónév: Jelszó:
Ha hozzá szeretne szólni regisztrált felhasználóként a felsorolt témákhoz,
de még nem regisztrált, kattintson ide!
ÚJ ÜZENET    

A hozzászóló neve
(nem regisztrált felhasználó esetén):    
Az üzenet tárgya:    
Az üzenet szövege:    
  

Szóljon hozzá a fórumban!

Szeptembertől Reakció néven jelenik meg az UFi. Mi a véleménye az új címről?
Az UFi jobb volt
Tetszik, de az UFi is jó volt
A Reakció jobb cím
Egyik sem tetszik
A szavazás állása
   Vadász János
   Népszabadság
   Wass Albertről
   Pörzsölő szeretet
   Lendületben a reakció
   Városba zárva
   
   
    Yann Martel: Pi éle­te
    Más a lelkem
    Érdekvédők
    Éles váltás
    Egy õszinte hang

    Kizökkent az idő
    Wass Albertről
    Tisza István és az elsõ világháború
    Pörzsölő szeretet
    „A két Huszár”