OFFLINE | intro | lapzsemle
lapzsemle
  (2005. november)
És ha a politikusok nap mint nap az ördögről meg a hazaárulásról értekeznek, akkor az őket lógó nyelvvel kiszolgáló, egyben lelkesen túlteljesítő és túlordító sajtó (igen, ez ma Magyarországon sajnos oldalspecifikus, vagyis jobboldali) mindennap szeretne valakit keresztre feszíteni, legalább írásban, mert az nagyon boldoggá tudja tenni a hatalomból ideiglenesen kiszorult igazhitű magyarokat, akik több mint ezer éve szenvednek e hazában az idegenszerű, idegenszívű hatalombitorlóktól. (Bolgár György: Harmincéves háború, Népszava Online, 2005. október 13.)

   
lapzsemle
  (2005. november)
Mikor a MIÉP-Jobbik-összefogás
Bölcs híreket áraszt,
A magyar népünk szeméből
Ez örömkönnyet fakaszt!

Ha az áhított összefogás
Megvalósul végre!
Új csillagunk ragyog föl
A magasságos égre!

Akkor jön el a magyaroknak
A várva várt békéje,
S csak ezután lehet a népünknek
Boldogabb jövője!

(Fliszár Dezső: Győzzön a Jobbik!
– A Harmadik Út köszöntése, jobbik.hu, 2005. október 19.)

lapzsemle
  (2005. november)
A pártszavazás a Munkáspárt, a Központi Bizottság marxista-leninista többségének győzelme, a párt józan erőinek győzelme. (Mindenki valljon színt!, A Szabadság, 2005. október 7.)

   
lapzsemle
  (2005. november)
A Magyar Televízió elnöki posztjáért is indult Friderikusz Sándor szerint elképzelhetetlen, hogy mindketten megmaradjanak a csatornánál. „Vagy Rudi, vagy a szakmaiság. Döntsenek erről a politika csinálói, ez az ő felelősségük. De ha minden marad a régiben, kénytelen leszek rövid időn belül megszervezni azt a civil demokratikus mozgalmat, amely figyelmezteti őket is a tűrhetetlen televíziós közállapotokra" – mondta a Népszabadság újságírójának. (Az MTV szakított Friderikusszal, Origo, 2005. október 10.)

lapzsemle
  (2005. november)
Én a Corvin sétányt egy nőnek, egy jó nőnek képzelem. Egy igazi közép-európai gésának, vidékről Pestre költözött fiatal, nagyon egészséges vérvonalú nőnek – próbálta meg definiálni Bálint Imre Ybl-díjas építész egy tanácskozáson, hogy mire számíthatunk a tervek szerint teljes egészében 2012-ben elkészülő városrészben. (Gésa a józsefvárosi utcasarkon, hvg.hu, 2005. október 14.)

   
lapzsemle
  (2005. november)
Örömében véletlenül agyonlőtte magát egy horvát futballszurkoló Zágrábban, miután a válogatott a svédek 1-0-ás legyőzésével kijutott a jövő évi világbajnokságra. A 22 éves rajongó diadalittasan a levegőbe akart pufogtatni, ám pisztolya csütörtököt mondott. Ezután próbaképpen a halántékához tartotta a fegyvert, és ismét elsütötte – ezúttal sikeresen. Életét a gyors orvosi beavatkozás sem tudta már megmenteni. (MTI, 2005. október 11.)

lapzsemle
  (2005. október)
A lakók szerint a gerendákat semmilyen védelem ellen nem látták el. Emiatt már észlelhető a gombásodás. (Emeletes a boldogtalanságuk, Reggel, 2005. szeptember 23.)

   
lapzsemle
  (2005. október)
Közvetett népirtásban való közreműködésért és választási csalásért kívánja beperelni az Országos Cigány Önkormányzatot (OCÖ) és annak vezetését a Fővárosi Cigány Önkormányzat (FCÖ) – tudta meg a RomNet. Zsigó Jenő, az FCÖ elnöke szerint azzal, hogy a „II. Nemzeti Fejlesztési Terv kapcsán a jelenlegi OCÖ nem fejti ki abbéli álláspontját, hogy nevesítve szerepeltessék-e a romákra szánt pénzeket, a legnagyobb lélekszámú kisebbség valós elnyomását, közvetett népirtását segíti elő”. A roma politikus szerint ez ugyanolyan jogi kategória, mint amelynek alapján más háborús bűnösök ügyét, tevékenységét tárgyalják Hágában. (Közvetett népirtással vádolják az OCÖ-t, hirszerzo.hu, 2005. szeptember 27.)

lapzsemle
  (2005. október)
Újabb amerikai sztártanácsadókkal kötött megállapodást az MSZP. Az EU-s kampányt vezénylő Clinton emberei után Schwarzenegger tanácsadói szállhatnak be a 2006-os választás csatározásaiba a baloldalon. (Ismét sztártanácsadókat foglalkoztat az MSZP, Index.hu, 2005. szeptember 8.)

   
lapzsemle
  (2005. október)
Körömi Attila országgyűlési képviselő, a Jobbik pécsi elnöke fellépése nyomán az ellenzék kezébe került az erdélyi magyarság sorsa. (Erdély jövője az ellenzék kezében, jobbik.hu, 2005. szeptember 25.)


  1    2    3    4    5    6    7    8    9    10    11    12    13    14    15    16    17    18    19    20    21    22    23    24    25    26    27    28    29    30    31    32    33    34    35  

Szeptembertől Reakció néven jelenik meg az UFi. Mi a véleménye az új címről?
Az UFi jobb volt
Tetszik, de az UFi is jó volt
A Reakció jobb cím
Egyik sem tetszik
A szavazás állása
   Vadász János
   Népszabadság
   Wass Albertről
   Pörzsölő szeretet
   Lendületben a reakció
   Városba zárva
   
   
    Yann Martel: Pi éle­te
    Más a lelkem
    Érdekvédők
    Éles váltás
    Egy õszinte hang

    Kizökkent az idő
    Tisza István és az elsõ világháború
    Wass Albertről
    Pörzsölő szeretet
    „A két Huszár”